Vložil: | Kacice |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové medailonky se špenátem:
1 kg listového špenátu
| 500 g červené cibule
| 8 vepřových medailonků
| 2 lžíce oleje
| 3 lžíce cassis (likér z černého rybízu)
| špetka soli
| špetka pepře
| špetka strouhaného muškát.oříšku
| 150 ml zeleninového vývaru
| 200 g taveného sýra
| 2 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky se špenátem:
Špenát omyjeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na dílky. Medailonky osušíme a na lžíci oleje opékáme po každé straně asi 2 min. Vyjmeme a necháme v teple.
Cibuli zesklovatíme na vypečeném tuku, po 5 min. zalijeme caissem a dusíme další 2 min. Osolíme a opepříme. Špenát necháme změknout na 1 lžíci tuku. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Na omáčku ohřejeme zeleninový vývar a rozpustíme v něm sýr. Ochutíme pepřem a hořčicí.
Fotky receptu Vepřové medailonky se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!