asi 1-1,5 kg vepřové plecko nebo ramínko
| 2 velké cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: mletý kmín, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice
| dle potřeby: polohrubá mouka a mléko na zahuštění (místo mléka možno i voda)
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Vepřové na hořčici:
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme vepřové maso vcelku opečeme po všech stranách a obalíme směsí cibule, kmínu a papriky a dusíme v malém množství vody doměkka. Měkké maso opláchneme od směsi, vyndáme a do omáčky přidáme vodu, plnotučnou hořčici a zahustíme moukou s mlékem.