Použité suroviny receptu Vepřové nudličky s jogurtem a dýní:
400 g vepřových kostek
| 1 malá cibule
| 1 velký stroužek česneku
| olej
| 1 lžíce sójové omáčky
| Solčanka
| 125 ml bílého jogurtu
| 1 lžička maizeny
| 3 lžíce konzervované dýně (kostky)
| 50 ml nálevu z dýně (sladkokyselý)
| 1 lžíce jemně posekané petrželky
Postup přípravy receptu Vepřové nudličky s jogurtem a dýní:
Vepřové kostky rozklepeme jednu po druhé do tenka, pak je nakrájíme na nudličky a na oleji je zprudka osmahneme. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a česnek, chvíli mícháme a pak trochu zmírníme plamen a přidáme kelímek bílého jogurtu. Zamícháme, zmírníme plamen na minimum, podlijeme 50 ml nálevu z konzervované dýně a přikryjeme pokličkou. Protože je maso naklepané a nakrájené na tenké nudličky, uvaří se velmi rychle. Když už je téměř hotové, přidáme dýňové kostky a jemně posekanou petrželku. Masovo-dýňovou směs ochutíme Solčankou a sójovou omáčkou. Podáváme s rýží parboiled.
Fotky receptu Vepřové nudličky s jogurtem a dýní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!