Postup přípravy receptu Vepřové plátky na česneku:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a posypeme lehce drceným kmínem (kdo chce, může opepřit) a naklepeme. Naskládáme na dno pekáče s trochou oleje a zasypeme na proužky pokrájenou cibulí a najemno pokrájeným špekem (špeku stačí asi 5dkg a méně...je tam spíše pro vůni). Dáme do předehřáté trouby na 250°C a osmahneme dozlatova. Poté maso podlijeme trochou vody, přidáme na silnější kolečka pokrájený česnek, zamícháme a necháme asi 10 minut pod pokličkou dusit. Potom přilijeme více vody, teplotu stáhneme na 200°C a dusíme, dokud není masíčko měkké. Vodu dle potřeby přiléváme, ale necháme ji více, abychom pak měli více sosíku. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a ten změklý česnek a cibulku rošleháme metlou nebo rozmixujeme. Sosík pak dochutíme solí a zaprášíme hladkou moukou, aby nám trochu zhoustl, ale ne moc...neměl by být jako klasická omáčka. Poté masíčko vrátíme zpět a je hotovo. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s brambory.