Postup přípravy receptu Vepřové plátky pečené na směsi sladkého koření curry s plátky jablek:
Vepřovou kýtu očistíme od šlach a případně i od sádla,
nakrájíme ji přes vlákna na medailonky a z obou stran lehce osolíme. Z oleje, curry koření a utřeného česneku připravíme řidší kašičku. Medailonky v této marinádě vykoupeme tak, aby se maso pravidelně obalilo. Připravené steaky pokládáme do pánve na máslo, které se začalo rozpouštět. Pomaloučku dusíme z jedné strany, pak otočíme a dusíme z druhé strany. Do pánve potom ihned nalijeme citrónovou šťávu, zavaříme a dáme na stranu. Maso uchováme na teple ale dále již nedusíme. Na druhé pánvi na sucho za stálého míchání pomalu rozpouštíme cukr, až dostane medovou barvu a začíná vonět. Pak cukr zalijeme 1 dl vody a rozvaříme ho. V tomto karamelu podusíme doměkka osminky oloupaných jablek. Spařené a oloupané mandle nakrájíme na jemné plátky a nasucho mírně opražíme.
Na jednu porci klademe 3 medailonky, dva podlijeme a třetí
přelijeme výpekem z masa. Ozdobíme osminkou dušeného jablka a
hoblinkami z mandlí.
Vhodná příloha jsou krajíčky chleba, případně dušená rýže.