Postup přípravy receptu Vepřové plátky s kořenovou zeleninou:
Pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou oregana a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. Omytou a oškrábanou mrkev nakrájíme na nudličky, hrášek necháme rozmrazit. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme hrášek, chvíli podusíme a přisypeme mrkev. Vše 3 min. podusíme, osolíme, přisladíme a uchováme v teple. Vepřové plátky opečeme po obou stranách v rozehřátém oleji. Podlijeme vodou a krátce povaříme. Měkké maso přendáme na talíře, obložíme dušenou zeleninou, přelijeme výpekem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a ozdobíme hlávkovým salátem.