Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové řízky v žampionovém krému :
4 plátky vepřové kýty
| 2 lžíce oleje
| 8 ks větších žampionů
| 1,5 lžíce hladké mouky
| 125 ml šlehačky
| 2 lžíce whisky
| 1 lžička sladké papriky
| muškátový oříšek
| 1 lžíce petrželky
| 4 lžíce strouhaného sýra
| mletý pepř, sůl
Postup přípravy receptu Vepřové řízky v žampionovém krému :
Plátky masa naklepeme, osolíme a ve velké pánvi je opečeme na oleji dočervena. Potom je naskládáme do většího pekáčku. Do výpeku přidáme na plátky nakrájené, oloupané žampiony, orestujeme je a zaprášíme moukou. Zalijeme šlehačkou, whisky, ochutíme solí, kořením a dobře promícháme. Oheň ztlumíme na minimum a necháme asi 5 minut vařit, až omáčka zhoustne. Omáčkou přelijeme plátky masa a dáme péct na 25-30 minut do trouby při teplotě asi 160°C. Asi 5 minut před dopečením maso posypeme nastrouhaným sýrem.
Fotky receptu Vepřové řízky v žampionovém krému :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!