Použité suroviny receptu Vepřové roládky plněné sýrem a hráškem:
600 g vepřové kýty
| 4 plátky tvrdého sýra
| 50 g strouhaného parmezánu
| 200 g zeleného mladého hrášku (lusky)
| 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
| 150 g hladké mouky
| dle potřeby: olivový olej
| 1/2 lžičky mleté papriky
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 cibule
| 2 řapíky celeru
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce hladké mouky
| 100 ml bílého vína (suchého)
| 100 ml vývaru
Postup přípravy receptu Vepřové roládky plněné sýrem a hráškem:
Kýtu nakrájíme na plátky a rozklepeme na řízky. Lusky hrášku spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Na každý řízek dáme plátek sýra, na něj lusky a posypeme strouhaným parmezánem a šalvějí. Strany řízků přeložíme směrem ke středu a přitiskneme. Pak každý plátek stočíme do rolády a upevníme párátkem. Hladkou mouku promícháme s paprikou, lžičkou soli a trochou pepře. Všechny závitky obalíme. Na rozehřátý olivový olej vložíme roládky. Opečeme je ze všech stran, vyjmeme a udržujeme teplé. Do oleje nasypeme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený celer a česnek. Zeleninu osmažíme, záprášíme a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme. Rolády vrátíme a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Měkké roládky vyjmeme a omáčku zjemníme v mixéru. Přílohu nechám na vás. Jak je libo.
Fotky receptu Vepřové roládky plněné sýrem a hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!