Použité suroviny receptu Vepřové rolády s gorgonzolou:
250 g sýru (Gorgonzola)
| 1 malá hruška
| 4 tenké plátky vepřové masa
| 4 plátky šunky, mírně vařené
| 2 lžíce rozpuštěného másla
| 200 ml červeného vína
| 1 bobkový list
| 1,5 lžičky zeleninového bujónu
| 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
| sůl
| pepř
| nastrouhaný muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Vepřové rolády s gorgonzolou:
Gorgonzolu nakrájíme na větší kousky. Hrušku umyjeme a oloupeme, rozčtvrtíme a vyndáme z ní jádra.
Maso omyjeme, mírně osušíme a lehce okořeníme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Na každý kus masa položíme plátek šunky, Gorgonzolu, a na první třetinu položíme čtvrtku hrušky. Jednotlivé rolády zatočíme a ovážeme provázkem nebo jinak zpevníme.
Na pánvi zahřejeme máslo a vložíme do něj rolády. Zalejeme vínem. Přilejeme 300 ml vody a přidáme bobkový list. Rolády přikryjeme a asi 35 minut dusíme. Z omáčky vyjmeme bobkový list a ochutíme ji bujónem nebo javorovým sirupem.
Fotky receptu Vepřové rolády s gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!