Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové rolky plněné slaninou:
4 plátky vepřové kýty
| 100 g pikantní paštiky
| 4 plátky ang. slaniny
| 3 lžíce oleje
| 250 ml šlehačky
| 1-2 lžičky zeleného pepře /steriliz./
| 200 g mražené karotky a hrášku
| petrželka
Postup přípravy receptu Vepřové rolky plněné slaninou:
Vepřové řízky opláchneme, osušíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je přes fólii, lehce osolíme a potřeme paštikou. Naplněné maso stočíme do roládek a každou pevně obalíme plátkem anglické slaniny.
V pánvi rozpálíme olej a rolky na něm zprudka opečeme. Následně je i s olejem přednáme do pekáčku. Vložíme je do vyhřáté trouby a při 180 °C zapékáme doměkka, zhruba 20 minut. Hotové vepřové roládky vyjmeme a udržujeme v teple.
Výpek z masa přelijeme zpět do pánve. Vmícháme smetanu, přidáme sterilovaný pepř a krátce povaříme. Karotku s hráškem necháme rozmrazit. Poté zeleninu asi 5 minut blanšírujeme ve vroucí vodě a nakonec ji scedíme. Zelenou petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
Vepřové rolky rozdělíme spolu se smetanovou omáčkou i zeleninou na talíře a posypeme je petrželkou.
Příloha: vařené brambory
Fotky receptu Vepřové rolky plněné slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!