Použité suroviny receptu Vepřové s čerstvými žampiony:
500 g čerstvých žampionů
| 600 g najemno pokrájeného vepřového masa
| 150 ml masového vývaru
| 2 lžíce másla
| 400 g bílých a zelených motýlkových nudlí
| 300 ml smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřové s čerstvými žampiony:
1. Žampiony pečlivě odrhneme vlhkou utěrkou, očistíme a odřízneme třeně. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
2. Pokrájené vepřové maso za častého míchání na pánvi prudce opečeme na rozehřátém másle. Zalijeme masovým vývarem a asi 3 min. dusíme.
3. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.
4. Žampiony přidáme k dušenému masu a podlijeme smetanou. Vše asi 6 min. na mírném ohni zvolna dusíme. Dobře osolíme a opepříme. Těstoviny scedíme a podáváme a vepřovým masem se žampiony a zdobené petrželkou.
Fotky receptu Vepřové s čerstvými žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!