600 g vepřové kýty
| sůl
| 1 vejce
| 2 lžíce maizeny
| 1 velká cibule
| 3 slovenské papriky
| 1 chilli paprička
| 2 větší rajčata
| 3 lžíce oleje
| asi 150 ml vývaru
| 350 g vařených fazolí(bílých a červených)
| 2 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce bílého vína
Postup přípravy receptu Vepřové s fazolemi:
1. Vepřovou kýtu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Medailonky přes folii (můžeme použít mikroténový sáček) rozklepeme, osolíme a na deset minut uložíme do chladna uležet. Poté je obalíme ve vejci rozšlehaném s jednou lžící maizeny.
2. Cibuli oloupeme a na krájíme na osminky. Papriky a chilli papričku očistíme a zbavíme semínek. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, papričky na nudličky. Chilli papričku nasekáme nadrobno.
3. V kastrolu nebo hlubším pánvi rozehřejeme olej a vepřové medailonky na něm zvolna z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a uchováme teplé. 4. Ve výpeku z masa orestujeme cibuli s paprikami a chilli papričkou. Zeleninu podlijeme vývarem a 5 minut podusíme. Pak přidáme fazole s rajčaty. Směs prohřejeme a zahustíme zbylou maizenou rozmícháme se sójovou omáčkou a vínem.
Fotky receptu Vepřové s fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!