Použité suroviny receptu Vepřové s jemnou omáčkou:
600 g vepřové kýty
| 2 cibule
| 250 ml kysané smetany
| 100 g anglické slaniny
| 150 g kořenové zeleniny
| 150 ml červeného vína
| pepř
| sůl
| cukr
| kari
| voda nebo vývar
| olej
Postup přípravy receptu Vepřové s jemnou omáčkou:
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno.
Na oleji opražíme cibuli. Přidáme kari koření a promícháme. Vsypeme anglickou slaninu a maso. Krátce opražíme a k masu přidáme kořenovou zeleninu. Vše zalijeme vínem a skoro doměkka podusíme.
Pak vyjmeme maso, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme přejít varem. Maso vložíme zpět a doměkka uvaříme. Smetanu za stálého míchání vlijeme do omáčky a i s masem krátce povaříme. Podle chuti přidáme trochu vegety a cukru.
Vepřové s jemnou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, rýže i těstoviny. Nebo třeba pečivo.
Fotky receptu Vepřové s jemnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!