1. vepřové maso pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kostičky.V misce ho důkladně promícháme se sójovou omáčkou (podle chuti můžeme použít sladkou nebo pikatní). a maizenou a vchladu ho necháme přibližně 30 minut proležet.
2. Mrkve očistíme, podélně nakrájíme na tenké, dlouhé půlměsíčky (dobře to jde třeba pomocí škrabky na brambory). Fazolky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
3. v pánvi wok zprudka rozpálíme olej a maso na něm za stáléo míchání opékáme asi 4 minuty, dokud se nezatáhne. Přidáme mrkev. Vše poprášíme cukrem, promícháme a necháme smažit asi 5 minut. Pak přisypeme fazolky.
4. Směs podle potřeby podlijeme vodou a krátce podusíme. osolíme ji, opepříme a odstavíme. Na talíři posypeme čínu nasucho opraženými buráky a nadrobno nasekanou petrželkou. Podáváme s kari rýží nebo podle chuti.
Fotky receptu Vepřové se zeleninkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!