600 g vepřového srdce
| 80 g másla
| 100 g cibule
| 1 dl vývaru
| 150 g kyselých jablek
| 80 g mandlí
| sůl
| 1 lžička kari koření
| 2 dl šlehačky
| 1 lžička škrobové moučky
Postup přípravy receptu Vepřové srdce na kari:
Na másle zpěníme cibulku, zasypeme kari kořením a zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu. Do tohoto základu vložíme odblaněná nakrájená srdce a vaříme je do změknutí. Měkké maso vyjmeme a základ zalijeme smetanou s rozšlehanou škrobovou moučkou. Vaříme deset minut a přecedíme. Do této omáčky dáme nahrubo posekané mandle a nakrájená jablka. Osolíme a krátce zavaříme. Příloha: podáváme s rýží.
Fotky receptu Vepřové srdce na kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!