Postup přípravy receptu Vepřové srdce na slanině:
Dobře očištěná, tuku zbavená, omytá a osušená srdce nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Na pánvi rozpálíme tuk a na něj vkládáme na nudličky nakrájenou slaninu, kterou necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Na zpěněnou cibuli rozložíme osolené a opepřené plátky srdce, která ze všech stran opečeme. Podlijeme trochou vývaru, zamícháme a pod poklicí dusíme asi 30 minut. Měkké plátky srdce vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, trochu podlijeme a krátce povaříme. Do hotové omáčky vložíme zpět maso a pod pokličkou ještě několik minut povaříme.
Přílohy: dušená rýže, brambory, chléb, saláty z čerstvé zeleniny