Postup přípravy receptu Vepřové sváteční ledvinky:
Nejprve si uvaříme nudle, jak je napsáno na obale al dente. Připravíme si je do vymazané ohnivzdorné mísy a jdeme si připravit ledvinky. Ty očistíme, odblaníme, vykoupeme v horké vodě, rozkrájíme naplocho a v půli na plátky asi 3 mm. Trochu osušíme, opepříme a rychle opečeme na sádle s anglickou slaninou, přidáme opražené mandle a česnek nakrájený na plátky také trochu orestovaný. Hotové ledvinky s mandlemi a česnekem osolíme dle chuti a nandáme do středu nudlí, které máme připravené v ohnivzdorné míse, zakapeme je opravdu dobrým kečupem, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v dost vyhřáté troubě. Po zapečení posypeme nasekanou petrželí, rozdělíme křížem na čtyři porce.
U těchto ledvinek je velmi důležitý česnek a proto kdo chce, může ho dát víc, já dávám těch psaných šest stroužků.