Postup přípravy receptu Vepřové závitky na smetaně:
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Každý plátek rozklepeme do šířky, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme a poklademe kousky natvrdo uvařeného vejce, proužky okurky a salámu. Dobře svineme a upevníme jehlami na závitky nebo svážeme nití. Slaninu rozkrájíme na kostičky a v kastrolu na plotně rozpustíme. Přisypeme jemně sekanou cibuli a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Na cibuli vložíme připravené závitky a osmahneme po všech stranách. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení závitky občas obrátíme a dle potřeby podlijeme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Povařenou omáčku dle chuti dosolíme, vložíme do ní závitky a necháme je přohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.