Použité suroviny receptu Vepřové závitky se zelím a jablky:
600 g vepřového bůčku bez kosti
| 200 g kysaného zelí
| 2 menší jablka zbavená jádřinců
| 200 ml bílého vína
| 1 cibule nakrájená na kostičky
| 2 lžíce sádla
| 5 kuliček jalovce
| 2 lžičky bramborového škrobu
| mletý černý pepř
| drcený kmín
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřové závitky se zelím a jablky:
Jablka nakrájíme na kostičky a promícháme se zelím.
Bůček rozdělíme na 4 plátky, které rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Naneseme na ně zelí s jablky, svineme je a upevníme párátky.
Na sádle závitky opečeme. Přidáme cibuli a orestujeme ji. Podlijeme vínem a trochou vody. Přidáme jalovec a dusíme asi 50 minut.
Měkké závitky vyjmeme a šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody.
Fotky receptu Vepřové závitky se zelím a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!