Použité suroviny receptu Vepřový guláš s rajčatovou šťávou :
600 g vepřového masa z plecka nebo ramínka
| 1 lžíce sádla
| sůl
| menší cibule
| vývar
| 1 konzerva rajčatové šťávy
| půlka menší hlávky bílého zelí
| 1 lžíce hladké mouky
| máslo
Postup přípravy receptu Vepřový guláš s rajčatovou šťávou :
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Potom přidáme na nudličky pokrájené maso, osolíme a po celém povrchu opečeme. Podléváme po částech rajčatovou šťávou a vývarem a dusíme téměř doměkka. Zelí nakrájíme na čtverečky asi o straně 2 cm a přidáme je k masu. Podle potřeby přisolíme, a když se šťáva ze zelí vydusí, můžeme přilít ještě rajčatovou šťávu. Zelí nesmí příliš změknout. Použijeme-li v zimě skladované zelí, rozebereme je na listy a vložíme je vcelku na chvíli do vřelé vody, aby se odstranil pach. Potom je dáme okapat a nakrájíme. Nakrájených zelných čtverečků má být asi 4 šálky. Guláš zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou. Jako přílohu podáváme nočky.
Fotky receptu Vepřový guláš s rajčatovou šťávou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!