Použité suroviny receptu Vepřový jazyk a játra na smetaně:
2 vepřové jazyky
| 30 dkg vepřových jater
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 1 petržel
| kousek celeru
| 8 kuliček nového koření
| 6 kuliček pepře
| 3 lístky bobkového listu
| špetička tymiánu
| Na dokončení omáčky:
| trochu octa
| mouku a tuk na jíšku
| 1 smetanu a sůl
Postup přípravy receptu Vepřový jazyk a játra na smetaně:
Dobře umyjeme jazyky a játra. Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je, jde to krásně, když je jazyk teplý. Nakrájíme na plátky jazyk i játra. Zeleninu přepasírujeme, přidáme masox trochu octa, sůl, smetanu a zahustíme jíškou. Napřed si osmažíme cibulku do zlatova a jíšku děláme s cibulkou.
Fotky receptu Vepřový jazyk a játra na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!