Postup přípravy receptu Vepřový jazyk s polskou omáčkou:
Vepřový jazyk uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak ho vyndáme a rychle opláchneme ledovou vodou, aby šel dobře loupat. Oloupaný jazyk dáme bokem a vývar odstavíme. Na pánvi zpěníme na půlkolečka narkájenou cibuli, pak přidáme kořenovou zeleninu, pepř, nové koření, bobkový list a lehce orestujeme. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme plátky citronu, ocet a zalijeme vývarem. Necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si z trošky másla, kapky oleje (aby se máslo nepřipálilo) a hladké mouky připravíme jíšku, kterou přimícháme k zelenině a necháme zkoustnout a povařit. Dochutíme džemem nebo povidly, dosolíme, scedíme, zalijeme červeným vínem a přisypeme rozinky a na plátky nasekané mandle. Nakonec přidáme na plátky nakrájený jazyk a necháme probublat.
Náš tip: Tmavou omáčku podávejte nejlépe s houskovým knedlíkem. Vepřový jazyk můžete nahradit jakoukoli zvěřinou.