Postup přípravy receptu Vepřový řízek s červenou řepou:
Řízky omyjeme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý po obou stranách potřeme křenem. Řízky obalíme nejprve v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm smažíme po každé straně asi 5 minut. Hotové vyjmeme a udržujeme teplé.
Sterilovanou červenou řepu, případně celer slijeme do síta a necháme okapat. Pažitku nebo petrželku opereme, osušíme a nadrobno pokrájíme.
Na zálivku smícháme citrónovou šťávu se zakysanou smetanou, mlékem a 2/3 pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme. Citrón omyjeme horkou vodou a osušíme. Plod podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
Řízek s červenou řepou rozdělíme na předehřáté talíře. Červenou řepu přelijeme zálivkou a posypeme pažitkou. Řízky ozdobíme půlkami citrónových plátků.