Postup přípravy receptu Vepřový řízek s jablky:
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia. Vymažeme zapékací formu, řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opékáme je z každé strany na oleji 2-3 minuty. Poté je vyjmeme a dáme
do formy. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince, nakrájíme silné plátky a pokapeme šťávou z citronu. Plátky jablek z obou stran opečeme a rozdělíme na řízky. Navrch dáme po půlce ořechu a zakryjeme plátkem sýra. Zapékáme v troubě asi 30 minut. Šalotku oloupeme, pokrájíme a zesklovatíme na másle. Zalijeme vínem a povaříme, pak vmícháme smetanu. Omáčku osolíme a opepříme. Řízky rozdělíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.