Postup přípravy receptu Vepřový smažený řízek v bramboráku:
Oloupané brambory jemně nastrouháme a vzniklou vodu z nich částečně slijeme. Přidáme mléko, vejce, utřený česnek, koření, sůl a tolik mouky, aby vzniklo zahoustlé těsto. Vše dobře promícháme. Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a zprudka je po obou stranách v pánvi na rozehřátém oleji opékáme. V další pánvi rozehřejeme nový olej, vložíme část bramborového těsta, utvoříme z něj tenkou placičku, pokryjeme plátkem opečeného masa a smažíme. Když se těsto propeče, dáme navrch znovu část těsta, rozetřeme, obrátíme a dosmažíme. Když se těsto propeče, dáme navrch znovu část těsta, rozetřeme, obrátíme a dosmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem z kysaného zelí.