Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový závitek se šunkou a šalvějí:
4 vepřové plátky (řízky)
| 4 plátky šunky
| 50 g másla
| 125 ml hovězího vývaru
| 8 lístků šalvěje
| 75 ml bílého vína
| 2 lžíce oliv
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: sůl, černý pepř
| dle potřeby: olej
| na ozdobení čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu Vepřový závitek se šunkou a šalvějí:
Masové řízky tence rozklepeme, posypeme pepřem, česnekem a na každý plátek masa položíme 2 lístky šalvěje a pak plátek šunky. Řízek srolujeme a sepneme párátkem. Opečeme na rozehřátém oleji s máslem dohněda. Podlijeme hovězím vývarem, zakryjeme poklicí a mírně dusíme 15 - 20 minut doměkka. Potom rolky vyndáme a uchováváme v teple. Před podávánín závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou k masu a můžeme přizdobit čerstvými bylinkami.
Příprava omáčky k masu:
Zbytek na pánvi necháme přejít varem, přilijeme bílé víno, znovu povaříme a přidáme zbytek másla, olivy a dobře promícháme.
Fotky receptu Vepřový závitek se šunkou a šalvějí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!