3 rajčata
| 1 cibule
| 1/2 malého celeru
| zelená nať, sůl, mletý pepř
| 80 g rýže
| 50 g tuku
| 1 l vody
Postup přípravy receptu Vesnická polévka:
Cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Rajčata a celer omyjeme a pokrájíme na větší kostky.
V kastrolu rozehřejeme olej, dáme nakrájenou cibuli, rajčata a celer a vše podusíme. Přilijeme horkou vodu, osolíme, okořeníme a vaříme na mírném ohni jednu hodinu. Asi 15 minut před uvařením vsypeme dobře omytou rýži. Před podáváním ochutíme nadrobno nasekanou zelenou natí. Hotovou polévku můžeme podle chuti trochu (1-2 pecičkami umělého sladidla) osladit. Přílohou může být krajíček černého chleba.
Fotky receptu Vesnická polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!