Použité suroviny receptu Větrníky s kávovou náplní :
260 ml vody
| 100 g hery
| 200 g hladké mouky
| 5 vajec
| špetka soli
| Náplň:
| 250 ml smetany ke šlehání
| 50 g krupicového cukru
| 2 lžíce mleté kávy
| Poleva:
| 100 g moučkového cukru
| 2 lžíce horké vody
| 50 g karamelového topingu
Postup přípravy receptu Větrníky s kávovou náplní :
Smetanu svaříme s cukrem a kávou. Dáme do chladničky odležet, nejlépe do druhého dne. Do vroucí osolené vody přidáme heru a nasypeme prosetou mouku. Teplotu zmírníme a vařečkou těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit, vytvoří kouli a na dně nádoby se objeví bílý povlak. Spařené těsto dáme do mísy a zpracováváme ho, až mírně schladne. Do vlažného těsta přidáme vejce a zapracujeme je, aby těsto bylo hladké a lesklé. Cukrářským sáčkem nastříkáme na vymazaný plech banánky dlouhé 10 cm. Pečeme je při 200 °C asi 20 minut. Vychladlé vodorovně rozkrojíme na polovinu. Kávovou smetanu ušleháme a nastříkáme na spodní díly korpusů. Cukr mícháme s vodou a topingem tak dlouho, až je poleva lesklá. Vrchní díly namáčíme do polevy a položíme na kávovou náplň.