Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Veverky v černé jíše:
4 veverky
| 1 l vody
| 3 lžíce octa
| 500 g sušených švestek nebo třešní
| 2 topinky
| 6 jablek
| 100 g oleje na smažení jablek
| trocha hladké mouky na zaprášení
| pepř, drcený hřebíček, mletý zázvor, šafrán
| sůl
Postup přípravy receptu Veverky v černé jíše:
V octové vodě uvaříme švestky nebo třešně, scedíme je prolisujeme sítem s jemnou strouhankou z topinek zpět do ovocného vývaru. Přidáme porce veveřího masa včetně srdíček a jatérek, osolíme, okořeníme a uvaříme doměkka. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, popřípadě jen zaprášíme moukou a povaříme. Ozdobíme smaženými jablky.
Fotky receptu Veverky v černé jíše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!