Použité suroviny receptu Věžičky s brynzou, rukolou a rybízem:
1 balení listového těsta
| vejce na potření
| mouka na vál
| 200 g brynzy
| 200 g červeného rybízu
| 1 svazek rukoly
| 3 lžíce sladké smetany
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Věžičky s brynzou, rukolou a rybízem:
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na tenký plát a vykrájejte kolečka. Do dvou třetin vykrájejte středy a třetinu koleček ponechte plnou. Potom skládejte na plech vyložený pečícím papírem vždy plné kolečko, potřete ho rozkvedlaným vejcem, na něj kolečko s vykrojeným středem, opět potřete vejcem. Tyto malé věžičky vložte do trouby vyhřáté na 190 st.C, upečte dozlatova a nechte vychladnout. Brynzu důkladně rozmíchejte se smetanou, podle chuti osolte a opepřete. Krém naneste pomocí lžičky nebo zdobícího sáčku na koláčky a každý ozdobte opranými listy rukoly a kuličkami rybízu. Ihned podávejte.
Fotky receptu Věžičky s brynzou, rukolou a rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!