Postup přípravy receptu Vídeňák:
Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme běžným způsobem ve vodě se špetkou soli. Až se voda vyvaří, přilijeme mléko a vaříme dál do odpaření tekutiny. Necháme vychladnout a ztuhnout. Do zchladlé hmoty vmícháme pískový a vanilkový cukr (pozor, kaše zřídne), kakao a žloutky a rozmixujeme do hladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, navrstvíme na rýžovou hmotu, přidáme prášek do pečiva a zlehka vařečkou promícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 170 stupňů C asi půl hodiny. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme a slepíme marmeládou, povrch také potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a okapanými kompotovanými mandarinkami.