Použité suroviny receptu Vídeňská pažitková omáčka:
z šesti na tvrdo uvařených vajec žloutky
| 1/4 hrnku mléka
| 5 krajíčků bílého chleba bez kůrky
| 1 hrnek majonézy
| 1/2 hrnku kyselé lehké smeteny
| 1/3 hrnku octa z bílého vína
| dle chuti: bílý pepř
| 3 svazečky pažitky na jemno posekané (asi 1/4 hrnku)
Postup přípravy receptu Vídeňská pažitková omáčka:
Rozmixujeme žloutky, mléko a chleba do hladka. Nalijeme do misky, zamícháme dovnitř majonézu a kyselou smetanu. Přidáme ocet podle chuti a osolíme a opepříme. Zamícháme dovnitř pažitku.
Fotky receptu Vídeňská pažitková omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!