těsto
| 5 vajec
| 250 g cukru
| 1/8 l oleje
| 250 g polohr. mouky
| 1/2 prdop
| 3 lžíce rybízové marmelády
| 1 lžíce vody
| krém
| 340 ml mléka
| 1 pudink vanilk.
| 500 g tvarohu
| 100 g másla
| 150 g cukru
| cukr moučka
Postup přípravy receptu Vídeňské tvarohové řezy:
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu přiléváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme. Dobře ušleháme.
Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme do zlatova.
Z mléka a trochy cukru uvaříme pudink. Měkké máslo vyšleháme se zbytkem cukru a vmícháme po lžících do vychladlého pudinku. Tvaroh rozšleháme a smícháme s pudinkem.
Vychlazené těsto rozřízneme podél na dva stejné pruhy. Spodní díl potřeme marmeládou, rozředěnou trochou horké vody. Natřeme tvarohový krém a přikryjeme druhým pruhem. Necháme nejlépe přes noc uležet. Posypeme práškovým cukrem a krájíme řezy.
Fotky receptu Vídeňské tvarohové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!