Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vídeňský losos a hrozny s glazurou

fotka Vídeňský losos a hrozny s glazurou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Vídeňský losos a hrozny s glazurou:

1/2 hrnku + 2 lžíce oleje z hroznových semínek (lze použít jiného lehkého oleje)  | 6 lososích filé  | 4 hnědé šalotky na jemno posekané  | 3/4 hrnku červených hroznů bez semínek  | 3/4 hrnku bílých hroznů bez semínek  | 2 lžíce octa z červeného vína  | 1/4 hrnku portského vína  | 1/4 hrnku kuřecího vývaru  | 1/4 hrnku smetany  | z 1 citronu šťáva  | dle chuti: sůl a bílý pepř  | 4 lžíce másla  | 1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu Vídeňský losos a hrozny s glazurou:

Rozehřát olej na pánvi a osmažit lososa na středním ohni po 2-3 minuty na každé straně. Vyjmout a udržovat v teple.
Rozehřát 2 lžíce oleje ve stejné pánvi a osmažit šalotky do zlatova.
Přidat polovinu červených a polovinu bílých hroznů a smažit ne víc jak 2 min. Přidat ocet a nechat vypražit skoro všechnu tekutinu. Přidat portské víno a zredukovat na půl. Přidat vývar a zamíchat (už neredukovat). Rozmixovat v mixeru a přecedit (zbavit se šlupek z hroznů).
Nalít směs do kastrolku, přidat smetanu a zredukovat na hustotu omáčky. Zamíchat dovnitř citronovou šťávu, osolit a opepřit. Zamíchat dovnitř 2 lžíce másla.
Rozehřát 2 lžíce másla na malé panvi, osmažit zbytek hroznů po 2 min. a přidat cukr. Nechat trochu prohřád.
Nalít omáčku na nahřáte talíře, položit nahoru lososa a ozdobit hrozny.


Fotky receptu Vídeňský losos a hrozny s glazurou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vídeňský losos a hrozny s glazurou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky