Vložil: | Pribylova |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Vídeňský zákusek:
Těsto:
| 4 vejce
| 200g cukr
| 1 van.cukr
| 2dl olej
| 2dl mléko
| 300g polohr. mouka
| 1/2 prášek do peč.
| 1.krém:
| 1l pomeranč. džus
| 6 lžic cukr
| 80g gustin
| 2. krém:
| 125g máslo
| 3 lžíce moučk. cukr
| 300 ml mléko
| 1 van. pudink
| 1 van cukr
| Dále potřebujeme: piškoty, 2 lžíce rumu,1/4 l pomer. džusu, čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Vídeňský zákusek:
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s pr. do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme do růžova (při 200 st.C asi 10 min.).
1. krém: Z džusu, gustinu (škrob.moučka)a cukru uvaříme hustou kaši a ještě teplou nalijeme na vychladlý piškot.
2. krém: Z mléka, pudink. prášku, moučkového cukru a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku vešleháváme po kouscích máslo. Máslo i uvař. pudink musí mít stejnou teplotu. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Dokončení:
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec nakonec nastříkáme čokoládovou polevu v sáčku.
Nenechte se odradit složitější přípravou, výsledek stojí za to.
Fotky receptu Vídeňský zákusek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!