Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Vietnamský banánový koláč:
750 g zralých banánů
| 2,5 dl cukru
| 2,5 dl kokosového mléka
| 1/2 lžičky vanilk. cukru
| 2 lžíce másla rozp.
| 8 plátků toastového chleba
Postup přípravy receptu Vietnamský banánový koláč:
Banány nakrájejte podélně na plátky asi ½ cm silné. Dejte je do mísy a prosypte polovinou cukru. Zbytek cukru vařte s kokosovým mlékem až se rozpustí, přidejte vanilkový cukr.
Z chleba odkrojte kůrky, natrhejte jej na kousky, dejte jej do kokosového mléka a nechte jej nasáknout.
Rozkládací teflonovou formu o průmeru asi 26 cm vymažte částí másla. Na dno formy rozložte vrstvu banánů, na ni vrstvu chleba, opět vrstvu banánů, vrstvu chleba a na ni vrstvu banánů. Pokapejte zbylým máslem, formu zakryjte alufolií a postavte ji na nějaký nízký pekáč (při pečení unikne trošička tekutiny).
Pečte v troubě vyhřáté na 180 st. C 1 hodinu. Vyjmete z trouby a nechte stát 12 hodin (!) nez začnete koláč krájet.
Fotky receptu Vietnamský banánový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!