125 g másla
| 300 g cukru
| 7 vajec
| 200 g polohrubé mouky
| 150 ml polosuchého bílého vína
| citrón
| 2 lžičky prášku do pečiva
| na vymazání formy máslo
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Vinná bábovka:
Utřeme máslo s cukrem. Přidáme vaječné žloutky a šlehačem mícháme, dokud nevznikne krémovitá hmota. Přidáme strouhanou citrónovou kůru, mouku a prášek do pečiva. Vše vymícháme do hladkého těsta. Vaječné bílky ušleháme do pěny a tu jemně vmícháme do těsta. Bábovkovou formu důkladně vymažeme máslem a naplníme těstem. Troubu předehřejeme na 180°C a bábovku pečeme asi jednu hodinu. Bábovku pak vyndáme z trouby a necháme chvíli chladnout. Ještě teplou ji vyklopíme na talíř. Mírně zahřejeme bílé víno a pak pomocí lžíce poléváme bábovku, aby se víno stačilo dobře vsáknout. Necháme minimálně hodinu odstát. Krátce před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Vinná bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!