Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Višňové řezy:
1 ks větší sklenice zavařených višní
| 25 dkg tuku
| 25 dkg moučkového cukru
| 5 ks žloutků
| 26 dkg polohrubé mouky
| 1 ks prášek do pečiva
| 5 ks bílků na sníh
| 3 lžíce kakaa
| na vymazaní plechu tuk
| na vysypání plechu hrubá mouka
| trochu mléka
| 2 sáčky jahodový puding
| 1/2 másla
| 2 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Višňové řezy:
TĚSTO: Nejprve utřeme tuk s moučkovým cukrem a pěti žloutky, k této směsi přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme trochu mléka a již připravený sníh z pěti bílků. Na vymazaný a vysypaný plech vlijeme polovinu těsta a druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme ji navrch. Těsto poklademe vypeckovanými višněmi (šťávu z višní nevylévat!!!!), pečeme zhruba 20-30 minut ve vyhřáté troubě.
KRÉM:
Šťávu z višní naředíme vodou tak, abychom získali půl litru kapaliny, k tomu přidáme 2 lžíce cukru a 2 jahodové pudingy a za stálého míchání vaříme dokud směs nezhoustne. Puding necháme vychladnout a po vychladnout do něj vmícháme utřené máslo. Krém natíráme na vychladlou buchtu. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Višňové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!