Postup přípravy receptu Višňovo-jablečný džem se skořicí:
1. Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, vypeckujeme a navážíme (600 g). Jablka omyjeme, oloupeme, vyřízneme jádřinec, nakrájíme nadrobno (případně nastrouháme) a navážíme (400 g).
2. Ovoce, skořici a kyselinu citrónovou dáme do hrnce. Z naváženého množství cukru odebereme 2 PL, nejprve je smícháme s přípravkem Gelfix Klasik 1:1 a poté s ovocem. Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se hmota vaří, přidáme zbývající cukr. Znovu přivedeme za stálého míchání k varu a necháme minimálně 5 minut povařit, přičemž stále mícháme. Poté sejmeme z plotny.
3. Případnou pěnu sebereme a džem ihned plníme do sklenic po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.