Postup přípravy receptu Višňový pudink:
Připravíme si misky, které propláchneme studenou vodou. Kompotované višně slijeme, dáme si zvlášť ovoce a šťávu. Množství kompotovaných višní rozdělíme na větší a menší polovinu.
Z mléka, višňové šťávy a pudinkového prášku si za stálého míchání připravíme pudink, nejlépe se mi osvědčil smetanový, který nenaruší ovocnou chuť. Během vaření přisypeme i třtinový cukr, stačí méně, pudink by měl zůstat nakyslejší. Až nám pěkně zhoustne, odstavíme a necháme dojít. Promícháváme a necháme trochu vychladnout.
Na dno misek (množství asi na 2 - 3 porce) rozdělíme kompotované višně bez šťávy, přelijeme pudinkem a ozdobíme višněmi, které jsme si odložili. Necháme zatuhnout.
Višňový pudink podáváme zastudena.