Postup přípravy receptu Vlámský jahodový koláč:
Mouku smícháme s ovesnými vločkami. Doprostřed hromádky uděláme důlek a do něj vložíme cukr, žloutek, špetku soli a 3 lžíce ledové vody. Po okrajích položíme vychlazené nakrájené máslo, těsto prosekáme velkým nožem a utvoříme drobenku, rychle ho vypracujeme rukama, zabalíme do folie a chladíme hodinu v lednici. Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím koláčovvou formu, dno propícháme vidličkou.Dáme péct do trouby na 20 min při 180 C. Mátu opláchneme, otrháme a nakrájíme na nudličky, smícháme je s cukrem a se sýrem mascarpone. Vzniklý krém naneseme na upečený koláč. Jahody omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Rozdělíme je na krém. V pánvi rozehřejeme máslo s cukrem, zkaramelizujeme na něm ovesné vločky a koláč ozdobíme.