250 g ovesných vloček
| 1 kg jablek
| 1 l mléka
| 4 vejce
| 20 g cukru
| rozinky
| tuk
| strouhanka
| skořicový cukr
Postup přípravy receptu Vločkový nákyp a jablky:
Oloupaná jablka nastrouháme a posypeme skořicovým cukrem. Vločky je lépe namočit. Do vařícího mléka za stálého míchání nasypeme vločky a uvaříme hustou kaši. Žloutky utřeme s cukrem, postupně k nim vmícháme vychladlou kaši, přidáme spařené rozinky a lehce vmícháme sníh z bílků. Zapékací formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Postupně vrstvíme kaši a jablka. Poslední vrstva je kaše. Pečeme asi 40 minut.
Fotky receptu Vločkový nákyp a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!