Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vrstvený koláč :
250 g másla
| 200 g jemného krystalového cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 4 vejce
| 125 g mouky polohrubé
| 125 g maizeny
| 1 ks prášek do pečiva
| 1 lžíce rumu
| Vrstvy: 50 g mletých mandlí
| 2 lžíce pomerančového likéru
| 25 g čokolády
| 1 lžíce kakaa
| 1 lžíce mléka
| 2 lžíce cukru
| 50 g lískových ořechů
| špetka skořice
| 1 lžíce rumu
| 30 g oranžátu
| 1 lžíce koňaku
Postup přípravy receptu Vrstvený koláč :
Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Zchladlé máslo v misce rozšleháme. Přidáme cukr, vanilku a sůl. Do vyšlehané máslové hmoty přidáváme za stáleho šlehání vejce, jedno po druhém. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a maizenou.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Do každého dílu přidáme ingredience vrstev.
Dortovou formu, nebo chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a naplníme prvním těstem. Na těsto naklademe lžící kopečky druhé vrstvy a rozetřeme. Postupujeme stejně, až do poslední vrstvy.
Pečeme při 180°C v rozehřáté troubě asi 70 minut.
1. vrstva
50 g oloupaných mletých mandlí
1-2 PL pomerančového likéru
2. vrstva
25 g na hrubo nastrouhané čokolády
1 PL kakaa
2 PL cukru
1 PL mléka
3. vrstva
50 g mletých lístkových ořechů
špetka skořice
1 PL rumu
4. vrstva
30 g oranžátu
1 PL koňaku
Fotky receptu Vrstvený koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!