Vložil: | veroka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Výborná domácí tlačenka:
500 g vařeného vepřového masa (plec, krkovička, hlava apod.)
| 400 g vařených vepřových vnitřností (srdce, jazyk)
| 100 g vařených kůží
| vepřový vývar
| sůl
| mletý černý pepř
| drcená majoránka
Postup přípravy receptu Výborná domácí tlačenka:
Vařené maso i vnitřnosti pokrájíma na kostky zhruba o velikosti 2 až 4 cm, kůže umeleme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme a dochutíme drcenou majoránkou. Zalijeme trochou vývaru a řádně promícháme. Připravenou směsí naplníme čisté tlačenkové střevo a z obou stran ho pevně zavážeme provázkem. Vložíme ho do hrnce s horkým vývarem, který přivedeme k varu. Poté střívko propícháme tenkou jehlou a vaříme na mírném ohni. Asi po 30 minutách tlačenku z hrnce vyjmeme a propíchneme špejlí. Nevytéká-li z ní tekutina, opláchneme ji studenou vodou a na prkénku necháme vystydnout (nejlépe do dalšího dne). Podáváme ji krájenou s octem, cibulí a chlebem.
Fotky receptu Výborná domácí tlačenka:
Fotky vložil: jessynka,,Natural,MichelePrg,evabel,Marci7,VendaD