Použité suroviny receptu Výborná omáčka nejen na špagety:
1,5 kg rajčat
| 0,5 kg paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma)
| 8 stroužků česneku
| 3 velké cibule
| 5 zrnek nového koření
| 1 lžička pepře
| 1 bobkový list
| 1 lžička soli
| 2 - 4 lžíce cukru
| 3 lžíce octa
Postup přípravy receptu Výborná omáčka nejen na špagety:
Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do skleniček a sterilujeme při teplotě 85 stupňů asi 20 min. Skvělé na těstoviny, na pizzu i na topinky i pod maso.
Fotky receptu Výborná omáčka nejen na špagety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!