Použité suroviny receptu Výborná žampiónová polévka:
150 g čerstvých žampionů
| 1/2 ks cibule
| 3 lžíce Ramy Culinesse
| 1kostka hovězího bujónu
| 250ml smetany na vaření
| 3 lžíce hotové jíšky světlé
| pepř
| 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra
| 0,75 ml vody
Postup přípravy receptu Výborná žampiónová polévka:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce a společně osmažíme, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme projít varem, přidáme smetanu a opět necháme povařit. Do vroucí žampiónové polévky přidáme hotovou jíšku a asi 2 minuty povaříme.