Nastrouhaná jablka promícháme s mletou skořicí a s trochou citronové šťávy, poklademe je na plech vyložený namaštěným alobalem a posypeme vanilkovým cukrem. Žloutky ušleháme s cukrem a vlažnou vodou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou smíchanou s práškem do pečiva ho postupně vmícháme do žloutků.
Těsto nalijeme na jablkovou náplň a pomalu pečeme v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme, stáhneme alobal a necháme vychladnout. Pak na jablka navrstvíme máslovou náplň a povrch polijeme čokoládovou polevu.
Příprava náplně:
Mléko s pudinkem uvaříme na kaši a necháme ji za občasného promíchání vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, postupně vmícháme pudink, ochutíme rumem a vypracujeme do hladka.
Příprava polevy:
Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a ušleháme do hladka.
Fotky receptu Výborné jablkové řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!