Postup přípravy receptu Výborné rybízové řezy:
Piškot: Ušleháme 3 vejce se 5-6 lžícemi horké vody, přidáme cukr, vanilkový cukr, hladkou mouku, solamyl a pr. do pečiva. Rozetřeme na vymaštěný pečící papír a pečeme v předehřáté troubě.
Náplň: Rybíz opereme, necháme okapat, odstraníme zelené části, rozmixujeme a kašičku propasírujeme přes sítko. Šlehačku šleháme asi 1 minutu a pak přidáme cukry a ztužovače a šleháme do úplného zhoustnutí, poté přidáváme po troškách rybízovou kašičku (někdy použijete jen polovinu, protože se Vám to bude zdát moc řídké, přidávejte raději pomalu a dle Vašeho oka) a promícháme. Piškot si rozkrojíme na dvě části, jednu natřeme polovinou šlehačky, druhou na ni položíme a potřeme zbytkem šlehačky. Horní stranu posypeme trochou čokolády (granko) a ozdobíme pocukrovanými hrozny rybízu.