125 ml octa
| 1/2 lžíce sladké papriky
| 2 kg rajčat
| 8 nových koření
| 4 hřebíčky
| 2 lžíce soli
| 500 g cibule
| 2 bobkové listy
| 16 pepřů
| 3 feferonky
| 200 g cukru
| 300 g slupek z jablek
| 4 kapie
Postup přípravy receptu Výborný domácí kečup:
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Slupku volíme spíše z kyselejších a nezralých jablek.
Zeleninu smícháme s kořením, slupkami a vaříme za občasného míchání asi 2 hodiny. Pak směs na kečup rozmixujeme, přecedíme a přidáme cukr. Kečup vaříme dále ještě asi 20 minut.
Horký kečup dáme do sterilovaných čistých sklenic, uzavřeme a překlopíme. Pikantní kečup podáváme podle chuti.