Použité suroviny receptu Výborný karamelový zákusek:
250 ml vody
| 150 g sádla
| 150 g hladké mouky
| 6 vajec
| 450 g krystalového cukru
| 1200 ml mléka
| 180 g vanilkového pudinku
| 3 lžíce kakaa
| 300 g másla
| 500 ml šlehačkové smetany
Postup přípravy receptu Výborný karamelový zákusek:
Vodu a sádlo povaříme, pak za stálého míchání přidáme mouku a necháme vychladnout. Pak po jedném zašleháme vejce. Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme je na tukem vymazaný a vodou pokropený plech. Obě těstá také jemně pokropíme vodou. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
Necháme je vychladnout.
Cukr zkaramelizujeme a pomalu přiléváme 600 ml mléka. V misce smícháme zbylé mléko, pudinkové prášky, kakao a vlijeme do karamelové směsi. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Spojíme s vyšlehaným máslem.
Smetanu ušleháme. Na plát těsta natřeme karamelový krém, pak šlehačku a přikryjeme druhým plátem. Posypeme moučkovým cukrem a dáme do lednice ztuhnout.
Fotky receptu Výborný karamelový zákusek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!